Saly Rey entrepreneur Green Design’s Studio van Rey.

Het idee van afgesloten micro ecosysteem bouwelementen is ontstaan in de jaren 90. Saly Rey ontwierp Florapanels tijdens het verzamelen van materialen voor zijn boek over interieurbeplanting. Hierbij stuitte hij op het concept van ‘micro ecosystemen’ en Florapanels werd geboren. Saly is de uitvinder en houder van het Europese patent voor Florapanels (octrooinummer 1041855). Hij is industrieel ontwerper, binnenhuisarchitect en auteur van het boek ‘Green Design & Interieur’(ISBN:978-94-022-2930-1). De focus van Green Design's Studio van Rey is integratie van levend groen in interieurdesign en innovatieve oplossingen. Zo is de toepasbaarheid van de Florapanelen inmiddels geoptimaliseerd en kent vele mogelijkheden. Intellectueel eigendom. Green Design’s Studio van Rey is houder van het Florapanels internationaal patent (octrooinummer 1041855) afgegeven in Nederland.


Eric Ibes entrepreneur Handelskwekerij Ibes ( ibestillandsias.nl ) is in 1932 opgericht . Handelskwekerij Ibes is specialist in de handel en teelt van potplanten. Zij telen eigen planten en geïmporteerde planten uit Sri Lanka – China - Guatemala en de Dominicaanse Republiek. Ibes kwekerij is wereldwijd bekend en levert export aan Duitsland, België, Frankrijk en Guatemala. Ibes Kwekerij is krachtig in innovatie van groen. In de jaren 70 werden er door Handelskwekerij Ibes al volop micro ecosysteem planten gekweekt in oude wijnflessen. Deze waren open aan de bovenkant voor een eventuele watertoevoeging. Door te experimenten met flessenplanten heeft Handelskwekerij Ibes zijn eigen lijst van geschikte plantensoorten (ca. 60 soorten) voor micro-ecosystemen opgebouwd. In de jaren 90 heeft eigenaar Eric Ibes een feasability study opgezet naar de haalbaarheid van een joint venture op de Dominicaanse Republiek, Finca Oscar de la Renta. Doel was om daar eigen planten te gaan kweken voor export naar Nederland. In de jaren 2000 heeft handelskwekerij Ibes een patent verworven voor de innovatie van een plant (Tacca chantrierii). Ibes experimenteert regelmatig met het veredelen van diverse soorten planten. Eric Ibes is specialist op het gebied van plantenteelt, onderzoek en innovatie.


Als startup hebben we 5 jaar ervaring met micro-eco-systeembouwpanelen en staan we open voor voorstellen voor samenwerking met geïnteresseerde derde partijen.