FloraPanels is innovatief door het Biophilic design, dat inspeelt op de biologische band tussen mens en natuur met positief effect op welzijn en gezondheid.

Het concept FloraPanels heeft betrekking op architectuur, design van interieur en binnenbeplanting.

Florapanelen zouden elke ruimte verrijken en maken het aantrekkelijk voor iedereen. Meer specifiek past het concept in het beginstadium van het ontwerp. Daar kan er meteen groen gepland worden (wat dus niet als allerlaatste in een bestaand gebouw komt). FloraPanels kan als innovatief type afscheidingswand (element) geclassificeerd worden, te integreren binnen conventionele scheidingswanden. Op deze manier zouden micro ecosysteem bouwelementen architecten helpen om planten integraal onderdeel van het bouwontwerp te maken.

Het concept maakt het makkelijker voor de architecten ‘iets aan groen te doen’ en de designer kan dat nader in meer details uitwerken.

FloraPaneel is een alternatief voor een traditioneel aquarium en terrarium een uitstekende keuze voor binnenbeplanting van commerciële gebieden met veel verkeer, waar sprake is van een kans op schade aan planten. Voordelen van de FloraPanels tegen traditionele terraria zijn hun compacte afmetingen en het zonder verzorging langdurig mooi blijven. Dat laatste creëert een mogelijkheid om het concept als een bouwelement te ontwikkelen.

Het bouwelement met geïntegreerd micro-ecosysteem, ofwel FloraPanel is een stukje natuur in een gasdichte glazen box. Waarin groeien planten jarenlang zonder water of voedsel. Dus zijn FloraPanels geschikt ook voor steriele en stofvrije ruimtes zoals elektronica productie halen, ziekenhuisafdelingen, behandel- en zelfs operatiekamers!
Work Gardens & Healling Gardens

FloraPanels kunnen in alle utiliteitsbouw worden toegepast: kantoren, zorg-, overheid- en onderwijsinstellingen. Feitelijk wordt met FloraPanels een nieuwe markt gecreëerd binnen de bestaande binnenbeplanting markt namelijk planten voor steriele en stofvrije ruimtes. De concurrentiepositie van FloraPanels is bijzonder sterk te noemen, aangezien er geen vergelijkbare producten op de markt zijn.