Planten voor operatiekamers

Operatiekamers zouden ook groen moeten hebben. In die ruimtes is veel stress niet alleen voor patiënten maar ook voor artsen en verpleegkundigen die belangrijke ingrepen doen.

  1. OpOperatiekamerszouden ook groen moeten hebben. In die ruimtes is veel stress niet alleen voor patiënten maar ook voor artsen en verpleegkundigen die belangrijke ingrepen doen. eratiekamerszouden ook groen moeten hebben. In die ruimtes is veel stress niet alleen voor patiënten maar ook voor artsen en verpleegkundigen dierOperatiekamerszouden ook groen moeten hebben. In die ruimtes is veel stress niet alleen

  2. voor patiënten maar ook voor Welk probleem lost FloraPanels als innovatie op?

Welk probleem lost FloraPanels als innovatie op?

Problemen huidige situatie in ziekenhuizen:

•Steriele regels in ziekenhuizen /operatiekamers.•Geen levende planten toegestaan op ziekenhuisafdelingen.

Wat maakt de oplossing van FloraPanels zo speciaal?

FloraPanels zijn hermetisch afgesloten glaspanelen waarin planten groeien zonder water en voedsel.

En het is de enige binnen beplanting optie die geschikt is om in ziekenhuizen neer te zetten

in operatiekamers en op verpleegafdelingen. Dit zijn plaatsen waar reguliere planten niet zijn toegestaan vanwege infectiegevaar.

Hoe worden FloraPanels in de praktijk ervaren?

Patiënten ervaren dankzij de aanwezigheid van planten meer positieve gevoelens waarbij tevens negatieve emoties zoals stresslevels en bloeddruk verlaagd worden. Ook ziij patiënten meer tevreden met de behandeling en hun verblijf. Daardoor kunnen patiënten sneller genezen en verblijven daardoor korter in het ziekenhuis.

Dankzij de aanwezigheid van FloraPanels in de ziekenhuizen, wordt de uitstraling van de werkomgeving door artsen, verpleegkundigen en overig personeel ervaren als een meer ontspannen en stress verlagende werkomgeving.

De tevredenheid en concentratievermogen van medewerkers verbetert en ziekteverzuim vermindert.


De toepassing van FloraPanels in de zorgsector zou moderne

ziekenhuizen omvormen tot Healing Gardens