FloraPanels – micro-ecosysteem decoratie panelen

FloraPanels creëerde een eigen ecosysteem. Het paneel is hermetisch afgesloten van de buitenwereld en binnen vinden dezelfde processen plaats als in de wilde natuur. Hoewel dit paneel zelfvoorzienend is, willen we u toch enkele tips meegeven.

Product instructies


a.   Zet het paneel op een lichte plaats, maar niet in het volle zonlicht*- Minstens 1 meter van een raam, verwarmingselementen of airconditioning is het beste plekje voor FloraPanels. Of u kunt een speciale raamfolie op de achterkant van het paneel plakken. Met deze folie kunnen FloraPanels wel in het volle zonlicht geplaatst worden.

b.   Binnen- temperatuur: tussen 15 en 30 graden Celsius, tochtvrij;

Voor meer info: https://florapanels.nl/over-ons1/faq

Het paneel bevat exotische luchtplanten (Tillandsia ‘s) die tientallen jaren zorgeloos groeien met behulp van onze speciale kweeklampen. Ze helpen de planten niet alleen bij hun fotosynthese, maar zorgen ook voor een leuke sfeer.

* Tip:

Ons laatste onderzoek heeft aangetoond dat door het grote aantal grijze dagen in het jaar de meeste ruimtes in Nederland niet genoeg daglicht krijgen voor de fotosynthese van planten. De verlichting die mensen thuis en op het werk gebruiken, heeft geen zonlichtspectrum (2100K-6500K nodig). Om dit probleem op te lossen, moeten FloraPanels worden uitgerust met speciale kweeklampen. Zonder deze lampen kunnen we geen langdurige mooie prestatie van "FloraPanels" garanderen.

Ons advies:

- Licht: bij 8 of meer uur per dag: minimaal 750 Lux;

FloraPanels zijn wereldwijd uniek en innovatief. Ze zijn de nieuwste updates voor verticale muurbeplanting, groen-decoratie voor glas en traditionele wanden.


Dankzij de compacte afmetingen van FloraPanels kunnen zelfs in kleine ruimtes zoals glazen spreekkamers en telefooncellen een groene natuur sfeer creëren.

Inrichtingsmogelijkheden: Op de balie, als balustrade in trappenhuizen, werktafel scherm, als glas- en wanddecoratie, als scheidingswand bouw modulair element, eenvoudige montage in wanden, op vloeren of balustrades, etc.