Veelgestelde vragen

Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op

'Ontstaat er geen condens?'

Er ontstaat wel wat condens, want vergeet niet dat in het paneel een echt klein wereldje bestaat met allerlei natuurlijke processen. Wel is het zo dat je er zeldzaam condens op ziet. FloraPanels zijn natuurlijke comfort sensoren. Als je er condens op ziet betekent dat het binnen klimaat in je interieur niet ideaal is.

'Breekt het glas makkelijk?'

Het FloraPanel is een luxueus glaspaneel van 6 mm dik, waardoor het meer dan vier keer sterker is dan standaardglas. Je moet er echt met een hamer op slaan om het te laten breken.'Hoe groot is een FloraPanel?'

De standaardafmetingen zijn van een FloraPanel type L: 80X60x10 cm en type S: 60X40X10 cm. Maar u kunt ook voor uw interieur projecten een aangepaste maat bestellen tot 1 meter.

'Hoelang blijft het mooi?'

FloraPanels zijn gemaakt om tien jaar mee te gaan met weinig onderhoud. Zodra u ze in een stabiele kamertemperatuur plaatst en 8 uur onder daglicht (groeilicht) plaatst, kunnen FloraPanels tien jaar lang mooi blijven.


Dus als u uw huis of kantoor een groen tintje wil geven, maar niet echt groene vingers hebt, is dit ideaal.'Moet ik het af en toe vervangen?'

Je hoeft het niet te vervangen.

Maar als u een FloraPanel huurt of least, is het mogelijk om deze na een bepaalde tijd te vervangen.

Zodra u uw paneel heeft teruggebracht, zullen we bepaalde dingen van uw paneel hergebruiken om een nieuw paneel te maken. Zo proberen we ervoor te zorgen dat we zo weinig mogelijk afval maken en de producten nog jaren in omloop blijven.'Moet het glas met iets speciaals schoongemaakt worden?'

Onze FloraPanels zijn gemaakt van glas en kunnen worden gereinigd met normale reinigingsdoekjes. Het glas is inert, dus er is geen risico dat het reageert op uw product of het milieu.

'Valt de FloraPanel makkelijk om?'

Met huidige afmetingen zijn FloraPanels stabiel op staan overal. Er zijn tafel(balie) versie met basis (glazen plaat) er onder. FloraPanel kan op basis verlijmen. Dat voorkomt van ongelukken. Ook kunnen FloraPanels gehang worden met speciale FloraPanels ophang systeem als een muurdecoratie of een levend schilderij.    

'Is het huisdierproof?'

Het unieke ontwerp van FloraPanel maakt het mogelijk om uw favoriete planten te laten groeien zonder het risico dat huisdieren ze opeten of vernielen. De panelen beschermen uw planten tegen nieuwsgierige neuzen en poten, zodat ze ongedeerd kunnen groeien in een veilige omgeving.

'Moet ik de planten verzorgen?'

De planten in de FloraPanels groeien in een gesloten mini-ecosysteem. Het is een kleine wildernis waar exotische luchtplanten voor zichzelf zorgen. Ze hebben dus geen water nodig. Geen reden om een FloraPanel open te breken.

'Is het makkelijk om te verplaatsen?'

FloraPanel is een kunstwerk van 19 kilo. U kunt het beste de FloraPanel voorzichtig verplaatsen, want u wilt niet het risico lopen het paneel te beschadigen.

'Kan ik het makkelijk openmaken?'

Het is absoluut niet de bedoeling om het open te maken, hierdoor verstoor je het tropische klimaat binnen in.

'Groeien de planten niet te hard?'

De planten binnen in een panel zijn langzaam groeiende planten. De planten in een FloraPanel groeien 1 mm per jaar.