Over ons

Bedenkers, makers en patenthouders van FloraPanels

Historie

Het idee van afgesloten micro ecosysteem bouwelementen is ontstaan in de jaren 90. Saly Rey ontwierp FloraPanels tijdens het verzamelen van materialen voor zijn boek over interieurbeplanting. Hierbij stuitte hij op het concept van ‘micro ecosystemen’ en FloraPanels werd geboren.

In de jaren 70 werden er door Handelskwekerij Ibes al volop micro ecosysteem planten gekweekt in oude wijnflessen. Deze waren open aan de bovenkant voor een eventuele watertoevoeging. Door te experimenten met flessenplanten heeft Handelskwekerij Ibes zijn eigen lijst van geschikte plantensoorten (ca. 60 soorten) voor micro-ecosystemen opgebouwd.

Deze samenwerking tussenbeide heeft FloraPanels werkelijkheid gemaakt.


Professionals

Dit is het team dat voor je klaar staat.

Saly Rey entrepreneur Green Design’s Studio van Rey


Saly is de uitvinder en houder van het Europese patent voor FloraPanels (octrooinummer 1041855). Hij is industrieel ontwerper, binnenhuisarchitect en auteur van het boek ‘Green Design & Interieur’(ISBN:978-94-022-2930-1).

De focus van Green Design's Studio van Rey is integratie van levend groen in interieurdesign en innovatieve oplossingen. Zo is de toepasbaarheid van de florapanelen inmiddels geoptimaliseerd en kent vele mogelijkheden.

Eric Ibes entrepreneur Handelskwekerij Ibes

Handelskwekerij Ibes is specialist in de handel en teelt van potplanten. Zij telen eigen planten en geïmporteerde planten uit Sri Lanka – China - Guatemala en de Dominicaanse Republiek. Ibes kwekerij is wereldwijd bekend en levert export aan Duitsland, België, Frankrijk en Guatemala. Ibes Kwekerij is krachtig in innovatie van groen.

In de jaren 2000 heeft handelskwekerij Ibes een patent verworven voor de innovatie van een plant (Tacca chantrierii).


Olena Vedmytska


Olena vervult de belangrijkste taak bij de uitvoering van ons FloraPanels project: Marketing.

Ferrie Mekelenkamp van Mekelenkamp/plantenman.nl

Ferrie is onze nieuwe partner. Hij integreert FloraPanels in interieurbeplanting projecten.


Als startup hebben we 5 jaar ervaring met micro-eco-systeembouwpanelen en staan we open voor voorstellen voor samenwerking met geïnteresseerde derde partijen.